Mobilházam megérkezése jó sztori...

Mobilházam megérkezése jó sztori...
Szóval, a ház megérkezése ami egy jó sztori...
 

Repkedve vártam hajnalban a pillanatot, hogy lefotózhassam az Árpád hídon, amikor hozza a teherautó a mobilházat. Sajnos ez nem sikerült. Később a szentendrei úton sem sikerült, de legalább emlékeztetőnek egy elhomályosult kép maradt róla.

Aztán a megérkezés egész közel sikerült a telekhez, csak 800 méter választott el egy kb. 40 fokos emelkedővel. 3 fokos szél, hideg, és egy darab terepjáró állt rendelkezésünkre a mobilházat felvontatni.

Roppant izgalmas történet kerekedett belőle...

Mindenki aki ott volt és eljött segíteni, az egy komoly reggeli tornának nézett elébe. Aztán megindult a terepjáró után kötve a ház. Haladt felfelé egy darabig, amikor is kiderült, hogy az autó nem tudja felhúzni a mobilházat, így szépen vissza kellett engedni. Újabb próbálkozás következett. Mindenki, akire nem volt akkora szükség, az felült a platóra. Ők voltak a nehezékek. Béla a kocsi előtt szaladt, hogy irányítson, többiek mögötte ékekkel, hogy vissza ne csússzon, majd az autó elindult. Éreztem, hogy nem lesz egyszerű feladat, nem volt kispályás lendület, amit vett az autó, s a végén 25-ös sebességet tartva elindult felfelé.

A lelkünket kirohantuk, de utol sem értük. A terepjáró egy lendületből felért. Bélának majdnem peche volt, mert elesett a nagy emelkedőn hátra futás közepette, de az autó nem állt volna meg, hisz akkor újra „visszacsoroghattunk” volna az út elejére... Szerencsére felugrott és felállt a fantasztikusan száguldó mobilházszerelvény előtt, így megmenekült. Mint utólag kiderült, duplán szerencséje volt, mert "sofőrünket" nem csak a visszatolatás réme tartotta volna vissza a megállástól, hanem az is, hogy egy régebbi sérülésnek köszönhetően, az egyik szemére "csőlátása" van, így még csak észre sem vette az előtte elterülő "áldozati bárányt".

Telekre bejuttatás elő volt készítve. Le volt bontva a kerítés, el volt simítva a hely. Igazából könnyűnek tűnt a történet, gondoltuk simán betolatunk és letesszük a helyére, de hát ez sem volt egészen így. Még teljesen sötét volt, amikor a tolatás elkezdődött, és egészen világos lett, amikor még mindig folytatódott, mert picit elakadtunk 8 méterre a végállomástól. Csúnyán elsüllyedt a ház, túl laza volt a talaj.

Aztán csoda történt. Vagy ügyesek voltunk? :-) Bekerült a mobilház a helyére, és kezdődhetett az izgalom. Másnap azonnal fel kellett építeni azt a kerítést, amit ezen oknál fogva porig kellett rombolni.

Egy élmény volt a mobilházam beszerzése, és itt nem ért véget. Ezután jött a laminált parkettázás, szigetelés, fával burkolás, nyílászáró csere, beépítés, terasz készítés.

Köszönök mindent,
Attila - Békásmegyer

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code