Magyarországi mobilház szépségverseny győztese!

Magyarországi mobilház szépségverseny győztese!

"Friss” nyugdíjasként, négy gyönyörű lányunoka nagyszüleiként törtük néhány hónappal ezelőtt a fejünket azon, hol jöhetne össze rendszeresen az egyre bővülő szép családunk, három fiúnk, menyeink, unokáink?

Azért okozott ez ekkora gondot, mert társasházi lakásunkat ebből a szempontból kinőttük, s őszintén szólva a „város zaja” is egyre terhesebbé vált számunkra.

Miskolciak vagyunk, s úgy gondoltuk, jó lenne, ha elérhetők lennénk családunk számára, s mégis a természethez közelebb lennénk.

Kapóra jött egy telekakció a Vadnaparkban (egy horgásztó mellett Miskolctól 25 km-re). Itt vettünk egy telket, beépítési kötelezettséggel, s terveztettünk egy hétvégi házat. A január első felében kért kulcsrakész építési ajánlatok meghökkentettek. A mintegy 50 m2-es hétvégi házra érkezett ajánlatok 8-10 M Ft között mozogtak.

Új történet kezdődött. Kezdtünk ismerkedni a mobilházakkal, s őszintén meglepődtünk azon amit láttunk. Hiszen erre gondoltunk!!! Beköltözhető, esztétikusan és roppant praktikusan berendezett, összkomfortos, amely megkímél attól, hogy a megunt bútorok tárolóhelye legyen a „telek”. Azonnal használatba vehető, nem építési-engedély köteles…

A mobilhazak.hu oldalt, Hajnalkát és Bélát hamar megtaláltuk, s egy egyeztetett napon január végén személyesen találkoztunk Budapesten. Tudtuk mennyi a pénzünk, s bár számos csábító ajánlatot kaptunk, nem elrugaszkodva a valóságtól ugyan, de Márti „rábökött” egy házra „ez kell nekünk”! Én akkor kértem még egy csésze kávét, hogy felugró vérnyomásomat tovább emeljem, s tekintettel arra, hogy nálunk kis dolgokban a feleségem dönt (és ez egy kis ház volt) hát nem is keresgéltünk tovább.

Izgalmas hetek következtek, mert a Tudor Stratford (ahogy én elneveztem Shakespeare) érkezésére vártunk, s valóban néhány hét múlva kaptuk a hírt, hogy megnézhetjük „élőben”.

Nagy havazás volt egy szombati napon, s a meteorológia mindenkit figyelmeztetett, hogy maradjon otthon. Ennek ellenére nekivágtunk, s bár valóban kegyetlen útviszonyokkal találkoztunk az M3-ason, nem bántuk meg.

A MI MOBILHÁZUNK sárosan, lucskosan ugyan, behavazva, de álmainkat is felülmúló szépségben várt minket. Berendezése, felszereltsége olyan volt mint a képeken (sőt jobb), s amikor már hazafelé jöttünk, forgattuk a fejünkben, hogy milyen hosszú tárolási időt jelöltünk meg a március 31-i határnappal… Sajnos a kemény tél miatt valóban várnunk kellett.

Március 29-én – a megbeszéltek szerint – reggel 05 órakor megérkezett Shakespeare. Ahogy hallottuk, Angliából hajózott át Rotterdamba, s onnan közúton Budapestre és a Vadnaparkba. Na jó. Lehet, hogy 05 óra 01 perc volt. Ez azért teljesítmény!!

10 órakor meghívtam a szállítókat egy finom reggelire, amit a házban tálaltam. Gáz, víz, villany, szennyvíz bekötve.

Elköszöntünk, boldogan hívtuk Hajnalkát és Bélát. Megköszöntük az eddigieket, s magunkra maradtunk.

A mai állapotba-hozatal 45 napig tartott. Szervezni kellett az igaz, s még ráköltöttünk annyit amennyiért a házat vettük, de látható az eredmény.

1 Comments

  • Avatar
   Maria56
   Nov 12, 2014

   Gratulálok! Lehet kérdezni Önöktől? Tervben van, hogy ilyen megoldásra adnám a fejem. legyen továbbra is sok örömük az otthonukban. Üdvözlettel. Mária

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code