Magyarországi mobilház szépségverseny győztese!

Magyarországi mobilház szépségverseny győztese!

"Friss” nyugdíjasként, négy gyönyörű lányunoka nagyszüleiként törtük néhány hónappal ezelőtt a fejünket azon, hol jöhetne össze rendszeresen az egyre bővülő szép családunk, három fiúnk, menyeink, unokáink?

Azért okozott ez ekkora gondot, mert társasházi lakásunkat ebből a szempontból kinőttük, s őszintén szólva a „város zaja” is egyre terhesebbé vált számunkra.

Miskolciak vagyunk, s úgy gondoltuk, jó lenne, ha elérhetők lennénk családunk számára, s mégis a természethez közelebb lennénk.

Kapóra jött egy telekakció a Vadnaparkban (egy horgásztó mellett Miskolctól 25 km-re). Itt vettünk egy telket, beépítési kötelezettséggel, s terveztettünk egy hétvégi házat.

A január első felében kért kulcsrakész építési ajánlatok meghökkentettek. A mintegy 50 m2-es hétvégi házra érkezett ajánlatok 8-10 M Ft között mozogtak.

Új történet kezdődött.

Kezdtünk ismerkedni a mobilházakkal, s őszintén meglepődtünk azon amit láttunk. Hiszen erre gondoltunk!!! Beköltözhető, esztétikusan és roppant praktikusan berendezett, összkomfortos, amely megkímél attól, hogy a megunt bútorok tárolóhelye legyen a „telek”. Azonnal használatba vehető, nem építési-engedély köteles…

A mobilhazak.hu oldalt, Hajnalkát és Bélát hamar megtaláltuk, s egy egyeztetett napon január végén személyesen találkoztunk Budapesten. Tudtuk mennyi a pénzünk, s bár számos csábító ajánlatot kaptunk, nem elrugaszkodva a valóságtól ugyan, de Márti „rábökött” egy házra „ez kell nekünk”! Én akkor kértem még egy csésze kávét, hogy felugró vérnyomásomat tovább emeljem, s tekintettel arra, hogy nálunk kis dolgokban a feleségem dönt (és ez egy kis ház volt) hát nem is keresgéltünk tovább.

Izgalmas hetek következtek, mert a Tudor Stratford (ahogy én elneveztem Shakespeare) érkezésére vártunk, s valóban néhány hét múlva kaptuk a hírt, hogy megnézhetjük „élőben”.

Nagy havazás volt egy szombati napon, s a meteorológia mindenkit figyelmeztetett, hogy maradjon otthon. Ennek ellenére nekivágtunk, s bár valóban kegyetlen útviszonyokkal találkoztunk az M3-ason, nem bántuk meg.

A MI MOBILHÁZUNK sárosan, lucskosan ugyan, behavazva, de álmainkat is felülmúló szépségben várt minket. Berendezése, felszereltsége olyan volt mint a képeken (sőt jobb), s amikor már hazafelé jöttünk, forgattuk a fejünkben, hogy milyen hosszú tárolási időt jelöltünk meg a március 31-i határnappal… Sajnos a kemény tél miatt valóban várnunk kellett.

Március 29-én – a megbeszéltek szerint – reggel 05 órakor megérkezett Shakespeare. Na jó. Lehet, hogy 05 óra 01 perc volt. De akkor is!... Nagy utat tett meg, hogy velünk lehessen, hisz Angliából hajózott át Hollandiába, s onnan közúton Budapestre, majd a Vadnaparkba. Még belegondolni is hosszú...

10 órakor meghívtam a szállítókat egy finom reggelire, amit a házban tálaltam. Gáz, víz, villany, szennyvíz bekötve.

Elköszöntünk, boldogan hívtuk Hajnalkát és Bélát. Megköszöntük az eddigieket, s magunkra maradtunk.


A mai állapotba-hozatal 45 napig tartott.
Szervezni kellett az igaz, s még ráköltöttünk annyit amennyiért a házat vettük, de látható az eredmény.


Menetrend:
külső borítólemez lebontás, teljes OSB és nikecel csomagolás, dryvit réteg, majd tetőszerkezet, alatta kőzetgyapot és tükörfólia. A március elsejétől kezdődő munkálatok alatt mindvégig működött a gázkandalló, főztünk a szakembereknek, barátainknak, akik segítségünkre voltak.

Nincs titok, csak egy álom vált valóra. Mert nagyon akartuk.

Betartottuk Hajnalka és Béla ajánlásait. Körültekintőek voltunk a szállítás előkészítésében éppúgy mint a sávalap elkészíttetésében. Elhittük, hogy sok-sok tapasztalattal rendelkeznek, s azt éreztük mindvégig, hogy úgy örülnek mint mi. Hihetetlenül sok lelkierőt és kitartást adott ez… Ezúton is köszönjük.

A napokban néhány telekkel arrébb valaki egy könnyűszerkezetes házépítésbe fogott. Viccesen említettem a szomszédomnak, hogy bele kell húznom, mert még megelőz, hiszen a vázszerkezet egy nap alatt a helyére került… Mire a szomszédom, aki egy építési szakember azt válaszolta: „elmúlik a nyár, amire azok oda jutnak mint Te, hogy a teraszon ülnek…” Kíváncsi vagyok...

Befejezem. :-)

A feleségem és én 38 év alatt három nagyszerű fiút neveltünk, akik közül kettejüknek családja is van már. Roland fiúnk és felesége Nikolett, Sára és Maja unokáink szülei. Gergőnek és Éva menyünknek is két kislányuk van Róza és Erna. Marci fiúnk még nem alapított családot, állandó (és kitartó) barátnője Kinga.


Hát ez a mi történetünk így „dióhéjban” „mobilházban” elmesélve.


Márti és Roland,
Vadna - Park


1 Comments

  • Avatar
   Maria56
   Nov 12, 2014

   Gratulálok! Lehet kérdezni Önöktől? Tervben van, hogy ilyen megoldásra adnám a fejem. legyen továbbra is sok örömük az otthonukban. Üdvözlettel. Mária

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code