Fóliával a melegért vagy éppen ellene...

Fóliával a melegért vagy éppen ellene...

Fény-, és hővédő ablakfóliák

A hő- és fényvédő ablakfóliák kiválasztásában az ablak mellett ülők komfort érzetének növelése, az energiamegtakarítás, illetve a berendezések, kárpitok fakulás elleni védelme játszik elsősorban szerepet. A megfelelő típusú fólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége.


Hő-, fényvédő és hőszigetelő ablakfóliák

Nyáron az üvegházhatásnak köszönhetően a napsugárzásból származó fény és hő nagy része beszűrődik az üvegfelületeken, télen pedig nagy mennyiségű hő távozik kívülre, jelentősen megnövelve a fűtés költségét. Ezeknek a többrétegű fóliáknak a fényvédő rétegei az épületet érő hőt visszatükrözik, míg a speciális fémötvözetű, polipropilénnel borított rétegek a fűtőtestek és klímaberendezések által kibocsátott hőhullámokat visszaverik.


Infravörös sugárzás ellen védő ablakfóliák

A legjobb hőkinntartással bíró épületablak-fóliák sötét színűek, és valamilyen fémet tartalmaznak. Az infravörös sugárzás ellen védő fóliák nem tartalmaznak fémet, ezért nem tükröződnek. Szelektíven szűrik meg a napból jövő sugárzást: a látható fény nagy részének átengedése mellett a hőért felelős infravörös sugaraknak akár a 97%-át is kiszűrhetik, ezáltal kellemes hőmérsékleten tartva a munka- vagy lakókörnyezetet.

A fólia több mint 200 réteg kerül laminálásra, vastagsága mégis vetekszik egy jegyzetlap vastagságával. A sok, csaknem víztiszta réteg által előidézett tükröződésnek köszönhetően, enyhe kékes árnyalatú.

Betörésvédelmi és biztonsági ablakfóliák

Az ablakfólia önmagában rács kiváltására nem alkalmas. Egyedi biztosítói kockázat-elbírálással az ablakfóliák esetenként elfogadhatók a részleges mechanikai védelem alkotó elemeként a rács helyettesítésére, elektronikai jelzőrendszerrel kombinálva. E kockázatvállalási feltételt a biztosítótársaságok saját szabályzatukban rögzítik.
Az ablakfóliák alkalmazásának lehetőségéről a biztosítási szerződéskötéskor a szerződő feleknek kell megállapodni.

Valamennyi fólia közös tulajdonsága, hogy közel 100%-ban kinn tartják az UV sugarakat, védve ezzel az enteriőrt a napfény okozta károsodástól.

A 3M fejlesztésű és szabadalmazott multi-micro rétegtechnológiának köszönhetően a fóliák szakítószilárdsága harminckétszer, tépőellenállása hatszor nagyobb mint az azonos vastagságú, más gyártmányú biztonsági fóliáké, így áttörésgátló tulajdonságuk egyedülálló.

Dekorációs ablakfóliák

Alkalmazásukkal gravírozott, savmaratott, homokfúvott hatás érhető el.
A fóliák anyagára, installálására a garancia
A betörésvédelmi fóliák esetében:
  • 3M fóliákra 10 év
  • az SSPro fóliákra 5 év
A beltéri hő-, fényvédő, hőszigetelő fóliák esetében
  • 3M fóliákra 7 év
  • az SSPro fóliákra 5 év
  • a MACal dekorációs fóliák esetében 5 év
  • kültéri fólia esetében 3 év


Van autód? Ablakain fólia?

A fóliák a gépkocsinak esztétikusabb, sportosabb megjelenést biztosítanak. A sötétebb árnyalatú fényvédő fóliák a gépjárműbe való belátást is korlátozzák, míg belülről megfelelő kilátást biztosítanak. Csaknem teljes mértékben kiszűrik az UV-sugarakat, megvédve ezzel a gépkocsi kárpitját a korai kifakulástól, illetve a műanyag burkolatokat a megrepedezéstől.

A fóliák különböző színárnyalatokban kaphatók. Karcolásálló réteget is tartalmaznak, éveken át biztosítva ezzel az igényes megjelenést. A kristálytiszta ragasztó nagyon erős tapadást biztosít, így az ablakra felragasztott fólia nem hólyagosodik fel, nem repedezik, nem ráncosodik, és nem válik el az üvegtől.


Infravörös sugárzás ellen védő autóüveg fóliák

A legjobb hőkinntartással bíró fóliák valamilyen fémet is tartalmaznak, a tükröződés miatt azonban ezek a fóliák gépjármű ablakokra nem telepíthetők, csak épületablakokra. A kifejezetten a hőért felelős infravörös sugarak kiszűrésére kifejlesztett ablakfóliák nem tartalmaznak fémet, nem tükröződnek, és szelektíven szűrik meg a napból jövő sugárzást, a látható fény nagy részének átengedése mellett. A víztisztakivitel az első szélvédőre és a vezetőtéri oldalablakokra is telepíthető, döntően csökkentve ezzel az utastérbe behatoló hőt.

Napvédő autófóliák

A fóliák napvédő réteget képeznek az üveg belső felületén. Típustól függően a napsugárzásból származó hő nagy részét kinn tartják, míg a látható fényt beengedik.  Csökkentik  a fény zavaró és vakító hatását, ugyanakkor a szabályosan feltett fóliák a látási viszonyokat nem rontják, így biztonságos és komfortos vezetési és utazási feltételeket nyújtanak.

Hővédő fólia az első szélvédőn!

A kedvezőbb beesési szög miatt az első szélvédőn jut át a legtöbb napenergia. Ha a napenergia ellen az első szélvédő és a vezetőtéri oldalablakok is védettek, jelentősen javul az utastér hővédelme, és a klímaberendezés működtetése is gazdaságosabb.

Infravörös sugárzás visszaverése: 29%
UV sugárzás visszaverése: 99%
Szín: víztiszta
Látható fény átengedése: 81%
Napenergia
- átengedése: 79%
- elnyelése: 28%
- visszaverése: 10%

Valamennyi forgalmazott fólia rendelkezik a Központi Közlekedési Felügyelet engedélyével.

A Panther CS típusú fóliák külső karcálló rétege 3M emblémával van ellátva. Ezt az emblémát az applikátorok a fólia telepítését követően eltávolítják.

A fóliák anyagára, installálására a garancia:

  • a Panther CS fóliák esetében 7 év
  • az SSPro fóliák esetében 5 év
  • a Panther FX fóliák esetében 3 év

Ha valamelyik fóliát szeretnéd megrendelni, hívd a 06 70 562 4171-es telefonszámot!

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code