Általános Információk

Általános Információk

A Mobilház az elmúlt évek alatt, egyre szélesebb kört hódított meg itthon, Magyarországon is. Népszerűségét színvonalas és kényelmes belső kialakításának, gyors és egyszerű telepíthetőségének, mobilitásának, és nem utolsó sorban kedvező árának köszönheti.

Használt angol mobilházaink között a főként idényszerű használatra ajánlott modellek mellett megtalálhatók a „téli csomaggal” felszerelt típusok is, illetve utólag is kiválóan téliesíthetők, így hétvégi házként és otthonként is tökéletesen funkcionálnak. Nappalival, ebédlővel, konyhával, fürdőszobával, illetve 2-3 hálószobával rendelkeznek. Mindegyik helyiség teljesen felszerelt és berendezett szekrényekkel, ágyakkal, asztalokkal, különböző kiegészítőkkel, a nappali gázkandallóval, de természetesen a konyhai gáztűzhely, valamint a meleg víz ellátást biztosító átfolyós vizmelegítő is az alapfelszerelés része. Egyes típusoknál minden helyiség fel van szerelve elektromos hősugárzóval, a 3.70 méter széles, illetve az ettől szélesebb mobilházak gyakran gázüzemű kombi cirkóról üzemeltetett központi fűtéssel, de ha egyikkel sincs ellátva a kiválasztott mobilház, utólag is kialakítható szinte bármilyen fűtésrendszer.

Nyílászárók típusa: alumínium vagy műanyag (téliesített változatnál természetesen dupla üveges).
Alapterület: 21 és 50 m2 közötti.
Szélességük általában 3.05 vagy 3.70 méter, ritkább esetben 4 méter, hosszúságuk pedig 7 és 13 méter közötti lehet.

A mobilházak felépítése: egy vas-, esetenként galvanizált alvázra van ráépítve a faszerkezetű ház. A külső réteg színterezett alumínium, ritkább esetben (az újabb és drágább típusoknál) speciális műanyag, melyek biztosítják a külső borítás korrózió mentességét és könnyű karbantartását. A belső fal farostlemez, mely tapétázva és/vagy festve van. A külső és a belső réteg között található egy faszerkezet, mely hungarocell és/vagy üveggyapot, kőzetgyapot szigeteléssel van kitöltve. A szigetelés típusa és vastagsága függ az évjárattól, gyártótól és modelltől. A padlózat préselt furnérlemez / OSB lap, mely - helyiségtől függően – padlószőnyeggel vagy laminált parkettával, PVC-vel van burkolva.

Tekintettel arra, hogy a mobilháznak egy tengelye és két kereke van (egyes újabb és nagyobb típusoknál 2 tengely és 4 kerék), a saját kerekein gurul a "helyére". Készre szerelten, bebútorozva, vezetékelve kerül a helyszínre, építési munkálatokat a helyszínen nem kell végezni. Véglegesen nem kerül rögzítésre, így a telektől független marad, és ennek köszönhetően bármikor egy darabban tovább szállítható. Alapozást nem igényel, nem lesz része a talajnak, illetve semmilyen más építménynek. A fentiekben felsorolt tulajdonságai végett, teljesen más kategóriába sorolható mint egy hagyományos építésű-, illetve könnyűszerkezetes ház.

Ráköthető a közműre, de ezek hiányában is bárhol összkomfortos házként funkcionálhat, hisz tartályos vízről, emésztővel, gázpalackról és generátorral is megoldható a beüzemelése és használatba vétele.

A mobilház telepítéséhez nincs szükség alapozásra, de a stabilitás érdekében legalább 2 betonsáv kiöntése, rögzítőfülek kialakítása ajánlott.

Kiváló nyaraló, hétvégi ház, horgászház, felvonulási épület, iroda, kisebb - nagyobb átalakítással otthon.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code