Ötletes átalakítások 4 évszakra

 

Mobilház Szépségverseny Győztese 2010

"Friss” nyugdíjasként, négy gyönyörű lányunoka nagyszüleiként törtük néhány hónappal ezelőtt a fejünket azon, hol jöhetne össze rendszeresen az egyre bővülő

szép családunk, három fiúnk, menyeink, unokáink?

Azért okozott ez ekkora gondot, mert társasházi lakásunkat ebből a szempontból kinőttük, s őszintén szólva a „város zaja” is egyre terhesebbé vált számunkra.

Miskolciak vagyunk, s úgy gondoltuk, jó lenne, ha elérhetők lennénk családunk számára, s mégis a természethez közelebb lennénk.

Kapóra jött egy telekakció a Vadnaparkban (egy horgásztó mellett Miskolctól 25 km-re).

Itt vettünk egy telketbeépítési kötelezettséggel, s terveztettünk egy hétvégi házat.

A január első felében kért kulcsrakész építési ajánlatok meghökkentettek. A mintegy 50 m2-es hétvégi házra érkezett ajánlatok 8-10 M Ft között mozogtak.

Új történet kezdődött.

Kezdtünk ismerkedni a mobilházakkal, s őszintén meglepődtünk azon amit láttunk. Hiszen erre gondoltunk!!! 

Azonnal beköltözhető és használatba vehető, esztétikusan és roppant praktikusan berendezett, összkomfortos, amely megkímél attól, hogy a megunt bútorok tárolóhelye legyen a „telek”.

A mobilhazak.hu oldalt, Hajnalkát és Bélát hamar megtaláltuk, s egy egyeztetett napon - január végén - személyesen találkoztunk Budapesten.

Tudtuk mennyi a pénzünk, s bár számos csábító ajánlatot kaptunk, nem elrugaszkodva a valóságtól ugyan, de Márti „rábökött” egy házra „ez kell nekünk”!

Én akkor kértem még egy csésze kávét, hogy felugró vérnyomásomat tovább emeljem, s tekintettel arra, hogy nálunk kis dolgokban a feleségem dönt (és ez egy kis ház volt) hát nem is keresgéltünk tovább.

Izgalmas hetek következtek, mert a Tudor Stratford (ahogy én elneveztem Shakespeare) érkezésére vártunk, s valóban néhány hét múlva kaptuk a hírt, hogy megnézhetjük „élőben”.

Nagy havazás volt egy szombati napon, s a meteorológia mindenkit figyelmeztetett, hogy maradjon otthon. Ennek ellenére nekivágtunk, s bár valóban kegyetlen útviszonyokkal találkoztunk az M3-ason, nem bántuk meg.

A MI MOBILHÁZUNK sárosan, lucskosan ugyan, behavazva, de álmainkat is felülmúló szépségben várt minket. Berendezése, felszereltsége olyan volt mint a képeken (sőt jobb), s amikor már hazafelé jöttünk, forgattuk a fejünkben, hogy milyen hosszú tárolási időt jelöltünk meg a március 31-i határnappal… Sajnos a kemény tél miatt valóban várnunk kellett.

Március 29-én – a megbeszéltek szerint – reggel 5 órakor megérkezett Shakespeare. Na jó..., lehet, hogy 5 óra 1 perc volt. De akkor is!...

Nagy utat tett meg, hogy velünk lehessen, hisz Angliából hajózott át Hollandiába, s onnan közúton Budapestre, majd a Vadnaparkba. Még belegondolni is hosszú...

 

10 órakor meghívtam a szállítókat egy finom reggelire, amit a házban tálaltam. Gáz, víz, villany, szennyvíz bekötve.

Elköszöntünk, boldogan hívtuk Hajnalkát és Bélát. Megköszöntük az eddigieket, s magunkra maradtunk...

A mai állapotba-hozatal 45 napig tartott. 

Szervezni kellett az igaz, s még ráköltöttünk annyit amennyiért a házat vettük, de látható az eredmény.


 

Menetrend: külső borítólemez lebontás, teljes OSB és nikecel csomagolás, dryvit réteg, majd tetőszerkezet, alatta kőzetgyapot és tükörfólia.

A március elsejétől kezdődő munkálatok alatt mindvégig működött a gázkandalló, főztünk a szakembereknek, barátainknak, akik segítségünkre voltak.

 

Nincs titok, csak egy álom vált valóra. Mert nagyon akartuk.

Betartottuk Hajnalka és Béla ajánlásait. Körültekintőek voltunk a szállítás előkészítésében éppúgy mint a sávalap elkészíttetésében. Elhittük, hogy sok-sok tapasztalattal rendelkeznek, s azt éreztük mindvégig, hogy úgy örülnek mint mi. Hihetetlenül sok lelkierőt és kitartást adott ez… Ezúton is köszönjük.

A napokban néhány telekkel arrébb valaki egy könnyűszerkezetes házépítésbe fogott. Viccesen említettem a szomszédomnak, hogy bele kell húznom, mert még megelőz, hiszen a vázszerkezet egy nap alatt a helyére került… Mire a szomszédom, aki egy építési szakember azt válaszolta: „elmúlik a nyár, amire azok oda jutnak mint Te, hogy a teraszon ülnek…” Kíváncsi vagyok...

Befejezem. :-)

A feleségem és én 38 év alatt három nagyszerű fiút neveltünk, akik közül kettejüknek családja is van már. Roland fiúnk és felesége Nikolett, Sára és Maja unokáink szülei. Gergőnek és Éva menyünknek is két kislányuk van Róza és Erna. Marci fiúnk még nem alapított családot, állandó (és kitartó) barátnője Kinga.

Hát ez a mi történetünk így „dióhéjban” „mobilházban” elmesélve.

 

 
Pillanatképek 2020...

Márti és Roland, Vadna - Park

 

 

Mobilház Szépségverseny Győztese 2009

Interneten keresztül kerültünk kapcsolatba a www.mobilhazak.hu csapatával. Megvásárolt mobilházunkat - hangsúlyozom, kép alapján vásároltuk meg. 

Személyes tapasztalataim: a határidő pontos betartása, a kedvességről nem is beszélve, s amit ígértek, haladéktalanul be is tartották.

MEREM GARANTÁLNI, BÁRKI BIZALOMMAL FORDULHAT HAJNALKÁHOZ ÉS BÉLÁHOZ.

Láthatják kedves honlaplátogatók, kis ráfordítással, gyönyörű ház lett belőle. :-)

EZÚTON IS KÖSZÖNJÜK KEDVESSÉGETEKET, MEGBÍZHATÓSÁGOTOKAT!

Irénke és családja,
Kecskemét

 

 

Olcsó és Praktikus?

Mobilház!

No, miért is volt jó választás a mobilház?

Mert nagyon sok mobilház típus közül választhattuk ki, hogy melyiket szeretnénk, és amikor megérkezett, nem okozott csalódást, hisz pont úgy nézett ki, mint a képeken.

Mert olcsó és praktikus, nem utolsó sorban teljes mértékben kiszolgálja a kényelmünket, és még a rezsi költsége is kicsi.

A mobilhazak.hu csapatának megbízhatóságával tökéletesen meg voltunk elégedve! 

Ez a mai világban igen ritka....

 

Mindenkinek tiszta szívből ajánljuk a mobilhazak.hu csapatát.

Rita és Dani,

Táborfalva

 

Mobilházam megérkezése emlékezetes, jó sztori!

Repkedve vártam hajnalban a pillanatot, hogy lefotózhassam az Árpád hídon, amikor hozza a teherautó a mobilházat. Sajnos ez nem sikerült. Később a szentendrei úton sem sikerült, de legalább emlékeztetőnek egy elhomályosult kép maradt róla.

Aztán a megérkezés egész közel sikerült a telekhez, csak 800 méter választott el egy kb. 40 fokos emelkedővel. 3 fokos szél, hideg, és egy darab terepjáró állt rendelkezésünkre a mobilházat felvontatni.

Roppant izgalmas történet kerekedett belőle...

Mindenki aki ott volt és eljött segíteni, az egy komoly reggeli tornának nézett elébe. Aztán megindult a terepjáró után kötve a ház. Haladt felfelé egy darabig, amikor is kiderült, hogy az autó nem tudja felhúzni a mobilházat, így szépen vissza kellett engedni. Újabb próbálkozás következett. Mindenki, akire nem volt akkora szükség, az felült a platóra. Ők voltak a nehezékek. Béla a kocsi előtt szaladt, hogy irányítson, többiek mögötte ékekkel, hogy vissza ne csússzon, majd az autó elindult. Éreztem, hogy nem lesz egyszerű feladat, nem volt kispályás lendület, amit vett az autó, s a végén 25-ös sebességet tartva elindult felfelé.

A lelkünket kirohantuk, de utol sem értük. A terepjáró egy lendületből felért. Bélának majdnem pechje volt, mert elesett a nagy emelkedőn hátra futás közepette, de az autó nem állt volna meg, hisz akkor újra „visszacsoroghattunk” volna az út elejére... devil Szerencsére felugrott és felállt a fantasztikusan száguldó mobilházszerelvény előtt, így megmenekült. Mint utólag kiderült, duplán szerencséje voltmert "sofőrünket" nem csak a visszatolatás réme tartotta volna vissza a megállástól, hanem az is, hogy egy régebbi sérülésnek köszönhetően, az egyik szemére "csőlátása" van, így még csak észre sem vette az előtte elterülő "áldozati bárányt"crying

Telekre bejuttatás elő volt készítve. Le volt bontva a kerítés, el volt simítva a hely. Igazából könnyűnek tűnt a történet, gondoltuk simán betolatunk és letesszük a helyére, de hát ez sem volt egészen így. Még teljesen sötét volt, amikor a tolatás elkezdődött, és egészen világos lett, amikor még mindig folytatódott, mert picit elakadtunk 8 méterre a végállomástól. Csúnyán elsüllyedt a ház, túl laza volt a talaj.

Aztán csoda történt. Vagy ügyesek voltunk? :-)

Bekerült a mobilház a helyére, és kezdődhetett az izgalom. Másnap azonnal fel kellett építeni azt a kerítést, amit ezen oknál fogva porig kellett rombolni.

 

Egy élmény volt a mobilházam beszerzése, és itt nem ért véget. Ezután jött a terep rendezés, laminált parkettázás, szigetelés, fával burkolás, nyílászáró csere, beépítés, terasz készítés.

 

Köszönök mindent!

Attila, Békásmegyer

 

Mobilházat pince tetejére!

Ferenc, Kecskemét

 

Mobilházunk varázslatos átalakulása...

Januárban vettük meg a mobilházunkat.

10 hónap alatt alakult így át...

 

Felkészültünk a télre!

A mobilhazak.hu csapatáról annyit tudok írni, hogy minden flottul működött. yes 

Köszönjük! smiley

Zsolt és párja, Kisoroszi